DYK Öğrencilerimiz Stres Attı

Bu yıl Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilerimiz, sık sık    öğretmenleriyle birlikte farklı sosyal ve sportif etkinliklere imza atarak stres atıyor.

31.05.2022 219

Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları etkin bir şekilde başlatılıp devam ettirilmiş olup, öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkileri de derslerdeki durumlarından ve sınavlarda gösterdikleri performanslarından yola çıkılarak tespit edilmiştir.

Pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarının üstesinden gelmek adına DYK çalışmaları noktasında ayrı bir hassasiyet gösterilmiş, öğrencilerimizin bu süreçte eksik kalan akademik birikimlerinin telafisi için özel bir çaba sarf edilmiştir.

Yaklaşık bir buçuk yıldır tam zamanlı yüz yüze eğitim almayan ortaokul ve lise öğrencilerinin düzeylerini öğrenmek için öncelikle denemeler yapılmış, hazır bulunurluklarına uygun bir program oluşturulması sağlanmıştır. İdare ile birlikte yürütülen hazırlık çalışmalarının ardından sağlıklı bir DYK sistemi oluşturulmuştur.

Yıl boyunca yoğun bir şekilde devam ettirilen DYK çalışmaları ile birlikte, çocukların kendilerini daha iyi hissetmeleri açısından Okul Müdürlüğü tarafından çeşitli motivasyon çalışmaları planlanmıştır. DYK çalışmalarında görev alan öğretmenler ve katılan öğrenciler için çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı ekibimizden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Harun Görücüler, 11. sınıfları pikniğe götürmüş, eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirmiştir. Kimya Öğretmeni Demet Alp, 12. sınıflarla tiyatro etkinliğine katılmıştır.   Fizik Öğretmeni Bilge Kaan Karakuş, 12. sınıflarla pikniğe gitmiş, Matematik Öğretmeni Burçin Karasu 10. sınıflarla paintball etkinliğine katılmıştır. Ayrıca 12. sınıfların mezuniyet programı ile ilgili çalışmalar da bu doğrultuda önemli bir rahatlama ve motivasyon aracı haline gelmiştir.

Yapılan planlamalar ve gerçekleşen çalışmalar öğrencilerimiz üzerinde oldukça etkili sonuçları beraberinde getirmiştir.

31-05-202231-05-202231-05-2022

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022