Hem Gezdik, Hem Eğlendik

Mayıs Ayında gerçekleştirilmesi beklenen sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Dösemealti Termossos Antik Kentine gönüllü öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte gittik. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrencilerimize hem yolda giderken hem de bölgeye vardığımızda Termos Antik Kenti hakkında kısa bilgiler verildi.

23.06.2023 55

Termessos, çok sayıda tapınağa ve çok geniş mezarlık alanlarına sahiptir. Mezarlarının çeşitliliği ve bezemeleri oldukça zengindir. Bunlardan Büyük İskender döneminin önemli komutanlarından Alketas'ın mezarı (İ.Ö. 319) ve diğerleri şehir tarihine ışık tutmaları açısından da önemlidirler. Termessos, Döşemealtı'nın önemli tarihi değerlerinden ve öğrencilerimizin oldukça ilgisini çeken bir gezi oldu.

Termesos Antik gezisi ile öğrencilerimiz bilgi ve kültürlerini geliştirirken, farklı arkadaş Grupları ile tanışıp daha samimi ilişkiler kurarak sososyalleştiler. Hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz keyifli vakit geçirerek yoğun ders stresini az da olsa attılar.

Çalışmaya Katılan öğretmenlerimiz;

Sultan AKSOY