İmam Hatip Ruhu Sergisi Beğeni Aldı

Okulumuz Arapça Öğretmenlerinden Kader ÇİFTÇİ öncülüğünde 9. Sınıflarca hazırlanan "İmam Hatip Ruhu" adlı sergi beğeni topladı.

12.01.2023 173

Okulumuz Fuaye Salonu'nda 1 hafta açık kalan sergide Kur'an-ı Kerim dersinden, İslam düşünce dünyasına güzel katkılarda bulunup; nahif eserler bırakan ve adını tarihe yazdıran kıymetli isimlerin şiirlerine ve vecizli sözlerine yer verildi. Sergi hakkında bilgi veren Arapça Öğretmenimiz Kader Çiftçi, henüz imam hatip lisesine yeni başlayan öğrencilerimizin imam hatip değerlerini araştırmalarına vesile olmak, Arapça dersinin de kolay bir ders olduğunu gözlemlemelerini sağlamak adına böyle birlikte bir çalışma yaptıklarına vurgu yaptıklarını kaydetti.  Bir İmam Hatip Öğrencisinin felsefesi olabilecek güzellikte, gönlümüze ve hayatımıza tesiri olacak güzel sözlerin Arapça-Türkçe çevirisi çalışmasını yaptıklarına değinen Çiftçi, "Maksadımız 'hatırdan sadıra' hatıraların canlı ve taze tutulması, İslâm için bir tuğla da benden olsun şiarıyla yaşayan dünya üzerinde varlığı olmasa da yakmış oldukları İslâm meşalesiyle zamana, çağa ışık tutan isimleri anmak ve onlardan haberdar olmaktır" sözleriyle çalışmayı özetledi.

12-01-202312-01-202312-01-202312-01-202312-01-2023

12-01-2023