Kişisel ve Mesleki Gelişim Çalışmaları Çevrimiçi Devam Ediyor

Kişisel ve Mesleki Gelişim Çalışmaları Çevrimiçi Devam Ediyor

Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı  ekibinin Kalite Takip Sistemi faaliyetleri kapsamında düzenlediği çevrimiçi çalışmada, yüksek Lisans tecrübesi olan öğretmenlerimiz meslektaşlarına yüksek lisans süreci ile ilgili deneyimlerini paylaştı; yine makine mühendisi Haluk Tatar'ın ''Kişisel gelişim 21 maddede nasıl olur?'' filmi üzerinden görüşler aktarıldı.

16.05.2021 185

ŞEHİT VOLKAN CANÖZ AİHL KTS NİSA&MAYIS DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 

 
Faaliyet Alanı: Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı 

Faaliyet Zamanı: Nisan-Mayıs 2021 

 
Faaliyet Adı: Yüksek Lisans, uzaktan eğitim sertifika programları, açık öğretim gibi kişisel ve mesleki gelişim imkanlarının tanıtılmasıdır. 

 
Faaliyet Amacı: Kişisel ve mesleki gelişimimizi destekleyen eğitim programlarının bu süreçleri deneyimleyen öğretmenlerimizin görüşleri ile tanıtılmasıdır. 

 
Öğretmenlerimizle yapacağımız toplantıda yer alan sorulara, kişisel gelişimin ilk adımının kendini tanıtmaktan geçtiği düşünülerek, yüksek lisans yapan öğretmenlerimizin deneyimleri ile cevaplar aramaktadır. 

 
Faaliyetin İçeriği: Faaliyetimiz 5 Mayıs 2021 tarihinde saat 21:45'te okulumuzda görev yapan tüm öğretmenlerle birlikte yüksek lisans yapanlarla sohbet edip, konu ile ilgili video izleyerek Z00M üzerinden gerçekleştirilmiştir. 

 
Öncelikle kişisel gelişimin tanımı yapılarak, kendini tanımanın, beş başlık altında incelendiği ifade edildi. Bu başlıklardan yetkinlerin, yüksek lisans sertifika programları, açık öğretim ve uzaktan eğitimi kapsadığı belirtildi. 

 
İTÜ ve Yıldız Yüksek Lisans ve makine mühendisi Haluk Tatar'ın ''kişisel gelişim 21 maddede nasıl olur ?'' videosu izlenmiştir. 

 
Son olarak yüksek lisans yapan öğretmenlerimiz deneyimlerine dayanarak, başarılı bir kariyer için kişisel gelişim neden önemlidir, bireylere katkı sağlayacak kişisel kazanımları nelerdir sorularına cevaplar vermişlerdir. 

 
Etkinliğin sonunda, günümüzde kendini hem mesleki hem de kişisel anlamda

16-05-202116-05-202116-05-202116-05-202116-05-2021