NLP İLE MOTİVASYON NASIL SAĞLANIR?

NLP İLE MOTİVASYON NASIL SAĞLANIR?

Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Songül, öğretmenlerimizle gerçekleşen programda "NLP (Nöro Linguistik Programlama) yolu ile iletişimin kanalları" üzerine hoş bir sohbette bulundu.

13.01.2022 199

Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Ekibi ile okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim programı kapsamında, Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Songül tarafından NLP Eğitim sunumu yapıldı. Uzaktan eğitim sonrası öğrencilerde gözüken motivasyon eksikliği ve öğretmenlerin bu sorunla başa çıkma yöntemlerine katkı sunması hedeflenen eğitim programı 2 etaptan oluştu. Sınıf Öğretmenleri ile birlikte 9, 10, 11 ve 12. Sınıflarla seviyelerine göre 4 ayrı program şeklinde yapılan ilk etap eğitimlerinde; Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Songül, daha çok öğrenci ve öğretmen iletişimi üzerinden yaptığı anlatımında öğrenme güçlüğü, sınav stresi, gelecek kaygısı  gibi konularla başa çıkma yollarına değindi. Gençlere yönelik minik terapilere de yer veren Songül'ün anlatımı ve örneklemeleri, öğrenciler kadar öğretmenlerin de ilgisini çekti.

Sadece öğretmenlere yönelik yapılan 2. Etap NLP Programında ise Songül, toplu bir etkinlikte öte Öğretmenler Odasında sohbet tadında bir buluşma tercih etti. Başta teneffüs ve öğle arası saatleri olmak üzere öğretmenlerle gün boyu sohbet havasında süren buluşmada Z Kuşağı ile iletişim kurmanın yeni teknikleri üzerine konuşuldu, onların derse olan dikkatlerini arttırmak için NLP üzerinden farklı yöntem ve teknikler üzerine duruldu. Aynı zamanda NLP Uzmanları Derneği Denetim Kurulu Üyesi olan Ali Songül, öğretmenlerle Covid-19 ve Uzaktan eğitimin öğrenciler üzerinde bıraktığı negatif enerji üzerinde de bazı değerlendirmelerde de bulunarak, gençlerin son 3 yıldaki gelişmelerle zihin karmaşası yaşadığına vurgu yaptı. İletişim kanallarının sürekli arttığına vurgu yapan Songül, gençlerin bu karmaşadan kurtulmaları ve motivasyonları için NLP'yi önererek; NLP sayesinde öğrencinin başarı döngüsünün en önemli tehlikesi olan olumsuz inançların kaybolacağını belirtti.

 

13-01-202213-01-202213-01-202213-01-2022