Nova 07,  Teknofest Yolunda

Nova 07, Teknofest Yolunda

Dünyanın en büyük teknoloji, uzay ve havacılık festivali olan Teknofest'in İnsansız Hava Araçları Sabit Kanat Kategorisine Nova 07 adlı projeleri ile başvuran okul takımımız, ilk ilk aşamayı geçti.

20.04.2022 212

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da yapılacak. AHENK Projesi kapsamında Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi ile birlikte ortak hazırladığımız Nova 07 Projesi, İnsansız hava araçları kategorisinde sabit kanat alt başlığında yarışmak için ilk aşamayı geçti. Proje Takımında Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi'nden Özlem Dulluç, Mustafa Mert Yılmaz ve Ömer Aslan olmak üzere 3 öğrenci yer alırken, okulumuzdan da Özgürcan Akbaş, Muhammet Can Türe, Furkan Alp İmre ve Alperen Aslan olmak üzere 4 öğrencimiz yer alıyor.