Okçularımız Takım Halinde Zirvede

Okçularımız Takım Halinde Zirvede

Bu yıl ilk defa katıldığımız Okul Sporları Okçuluk Müsabakalarında takım halinde erkelerde Antalya 1’incisi, kızlarda da Antalya 2’incisi olduk.

12.04.2023 386

Gülsüm Üzer, Zeynep Ferhan Yıldırım ve Elif Mine Aydın’dan oluşan Kızlar Takımı, ilk defa katıldıkları müsabakalarda takım halinde 2’inci olmayı başardı. Erkekler Takımı İrfan Selim Yılmaz, Yunus Tuğhan, Emir Selim Ergün, Muhammet Can Türe ve Nurettin Enishan Okutan’dan oluşan Erkekler Takımımız ise turnuvada büyük bir sükse yaparak Antalya 1’incisi oldu.

Öğrencilerimizin okçuluk kursu talebi sonrasında Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı öğretmenleri himayelerinde başlayan ve Antrenörlüğünü Mustafa Kızıltaş’ın üstlendiği Gelenksel Türk Okçuluğu Kursu'nun kısa sürede meyve vermesi okulumuzda büyük bir sevinç oluşturdu.

Okçuluk sporunun atalardan kalma bir savaş sanatı olduğunun altını çizen Antrenör Mustafa Kızıltaş, okçuluğun dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunduğunu; eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağladığına atıfta bulunarak, öğrencileri ile büyük bir keyfile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

12-04-202312-04-202312-04-202312-04-2023