eSafety Politikaları

eSafety Politikaları

Okulumuz egüvenlik konusunda bütün paydaşları ile beraber çalışmaktadır ve bir politikası vardır.

16.02.2023 150

Bütün öğretmenler rehberlik derslerinde müfredat çerçevesinde egüvenlik ile ilgili bilgilendirmeyi yapmaktadır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kullandığı internet ağı virüslere karşı korumalı olup filitreli olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz derslere cep telefonu ile girmemektedir. Sabah geldiklerinde okulun belirlenen yerine cep telefonlarını bırakarak okul çıkışında veya çok acil durumlarda alabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarına dayalı olarak her yıl başında öğrencilerden medya izin belgesi alınmaktadır. Onay vermeyen hiçbir öğrencinin etkinliklerdeki resmi görünür olarak yayınlanmamaktadır.

Egüvenlik gelişmelerini desteklemek ve yeni uygulamalarla eş güdüm sağlamak için okulumuz https://www.esafetylabel.eu/ sitesinde kayıtlı olup gerekli bilgilendirmeler, eğitimler kurumumuz çalışanları tarafından alınmaktadır.

Bunun yanında eba.etwinning.gov.tr sitesi üzerindeki egüvenlik ile ilgili kurslar tamamlanmaktadır. Okulumuzda rehberlik servisi tarafından öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize bilinçli ve güvenli internetin kullanılması, siber zorbalık ile ilgili toplantılar yapılmakta ve paydaşlar aydınlatılmaktadır.

Okulumuz Avrupa komisyonu tarafından önemsenen, yeni kuşağın doğru, kaliteli vegüvenli internet kullanmasını öngören Güvenli İnternet Günü'nü kutlamaktadır. Okulumuzun Fcebook, İnstagram ve Twitter sosyal medya hesapları bulunmaktadır. Her bir ağın yöneticisi bulunmaktadır. Buradaki yayınlar, politikamız gereği filtre edilerek yayınlanmaktadır.

Okul web sayfası güvenli internet bilgilendirme linki

https://sehitvolkancanozihl.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/07/17/762153/dosyalar/2020_09/08161211_guvenli_internet_kullanYmY.pdf?CHK=aa41b769f66fa955a6367e0a8da40982

İnternette telikelere karşı alacağımız tedbirler: https://youtu.be/F2XTsrTanrY

16-02-2023